На Одещині за хабар затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади

На Одещині за хабар затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади. || Фото: npu.gov.ua

На Одещині затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції України.

Чиновнику повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Корупційну діяльність фігуранта викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Як встановили поліцейські, за безперешкодне оформлення права власності на земельну ділянку урядовець вимагав від громадянина 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди. У прокуратурі уточнили, що за цю суму виконувач обов'язків голови селищної територіальної громади обіцяв вплинути на рішення сесії щодо оформлення права власності на земельну ділянку площею два гектари у Подільському районі.

Правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем частини коштів в якості завдатку – десяти тисяч доларів США. На підставі одержаних доказів фігуранту повідомили про підозру за частиною третьою статті 369-2 ("Зловживання впливом") Кримінального кодексу України.

Підозрюваного затримали для обрання запобіжного заходу. За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Последние новости