Помста за зерновий коридор: Гуменюк розповіла подробиці сьогоднішньої атаки росіян по Одесі

Помста за зерновий коридор: Гуменюк розповіла подробиці сьогоднішньої атаки росіян Одесою. || Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Керівниця об'єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла подробиці сьогоднішньої атаки росіян по центру Одеси.

"Ворог тричі атакував Одесу, напрямок був розосереджений. Перша хвиля "шахедів" була спрямована на виявлення систем протиповітряної оборони - системи відпрацювали відмінно. Після цього був застосований фрегат, що знаходився на чергуванні і випустив вісім ракет типу "Калібр" - всі ракети були також знищені Вони летіли на дуже низькій висоті і саме по центру Одеси, тому наслідки бойової роботи, на жаль, спричинили пожежі. Це ще раз свідчить про те, що ворог завдає ударів, не обираючи бойові цілі, вважає, що населення може страждати, – повідомила Гуменюк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наступна хвиля атак "шахедів" була спрямована портовою інфраструктурою, але також була відпрацьована системою протиповітряної оборони.

За її словами, дрони-камікадзе, очевидно, були націлені на портову інфраструктуру регіону. Проте сили ППО захистили ці об'єкти.

"Не вирішено питання із зерновою угодою. Ворог продовжує мститись за ці невирішені питання і за те, що Україна не приймає його умови. Він продовжує тиск на портову інфраструктуру і ті області, які можуть бути, за його прогнозами, уразливішими в цьому сенсі. Зокрема, Одеська область як приморський, портовий регіон – під загрозою", – наголосила Гуменюк.

Окупанти випустили всі вісім ракет зі свого фрегата "Адмірал Макаров", що знаходився на чергуванні. Станом на 14 серпня окупанти тримають у Чорному морі 14 одиниць техніки та одну одиницю в Азовському морі. Ворожий ракетоносій продовжує чергувати, але всі ракети він випустив. Найімовірніше, Адмірал Макаров найближчим часом зайде для переспорядження.

Последние новости