В Одесі попрощалися із двома бійцями 126 бригади ТРО

В Одесі попрощалися із двома бійцями 126 бригади ТРО. || Фото: Оdessa.online

13 серпня в Одесі попрощалися з двома бійцями 126-ї бригади ТРО Едуардом Ращуком та Олексієм Задорожним. Про це повідомляє Оdessa.online.

Герої загинули під час виконання бойових завдань 10 та 8 серпня. Попрощатися з військовими прийшли кілька сотень людей.

«Едік був найстаріший у своїй роті, за що й отримав позивний "Дід", він пішов добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, брав участь в обороні, тренуваннях, незважаючи на свій вік та проблеми зі здоров'ям ніколи нікому не скаржився, він був дуже сміливою людиною і ніколи не боявся померти. Він боявся, що його смерть стане марною, але цього не сталося – він віддав своє життя за нашу країну», – розповіла подруга загиблого та волонтер Яна Титаренко.

Побратими Едуарда також наголошують на надзвичайній сміливості загиблого.

«Ми з Дідом були знайомі до війни – ми родичі. Коли прийшла повномасштабна війна, ми пішли добровольцями до 126 ТРО. В армії Едік отримав позивний "Дід", бо був веселий, буркотливий, завжди відстоював хлопців, віддавав своє та останнє. Ми разом брали участь у бойових діях, я поранений потрапив до нього в підрозділ, кращого командира у світі я не знав. Він отримав нагороду від президента за мужність, за стійкість, за своє сумління. Він з 14 року був готовий до повномасштабного вторгнення, ми всі на нього дорівнювали, він такий чоловік, який дає мотивацію та сміливість. Ми всі знаємо, що боягузтво – це погано, а страх – це нормально, але коли ми з ним йшли в бій, нам не було навіть страшно», – розповів родич Едуарда, брат Вікінг.

Задорожний Олексій, як і Едуард Ращук, вирушив до армії добровільно на початку війни.

«З Олексієм я знайомий зі школи, на початку повномасштабного вторгнення ми разом пішли до армії, не могли всидіти, коли війна відбувається у країні. На війні він дуже подорослішав, навчився відповідальності, до війни був веселою та доброю людиною», – розповів побратимів Олексія Дмитро.



Усі фото: Оdessa.online

Последние новости