Білгород-Дністровський порт знову не продали: формат аукціону поміняють

Білгород-Дністровський порт знову не продали: формат аукціону поміняють. || Фото: privatization.gov.ua

15 серпня майновий комплекс Білгород-Дністровський морський порт не змогли продати вшосте через відсутність покупців. Наступні торги регіональне відділення Фонду державного майна планує провести у форматі голландського аукціону з покроковим зниженням ціни лота. Про це стало відомо із системи Prozorro.

Так, конкурс призначили на 23 серпня, заявки почали приймати вже 14 серпня. Стартова ціна лота залишилася незмінною – 92,46 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що зміниться

На відміну від традиційної англійської, де учасники поступово збільшують стартову вартість лоту, у голландському аукціоні перемагає той, хто запропонує найвищу ціну. Тобто стартова ставка – найвища, її знижують до тієї суми, яку згоден заплатити покупець.

Нагадаємо, перший аукціон із приватизації Білгород-Дністровського не відбувся, оскільки на нього ніхто не зареєструвався. Стартова ціна тоді становила 187,6 мільйона гривень.

На другому аукціоні вартість знизили до 93,8 мільйона гривень. Порт придбало за 220 мільйонів ТОВ «Укрдонінвест». Проте переможець торгів не сплатив купівлю у встановлений законом термін, і компанія втратила гарантійний внесок у розмірі 18 мільйонів гривень.

Після цього порт намагалися продати ще чотири рази, але покупців не було.

Последние новости