"Наліт" на хостел переселенців в Одесі: у поліції розповіли свою версію

"Наліт" на хостел переселенців в Одесі: у поліції розповіли свою версію. || Фото: Георгій Блошиця/facebook.com

В одеській поліції прокоментували "наліт" на хостел переселенців, який стався сьогодні вночі. У пресслужбі відомства зазначили, що поліцейські затримали зловмисника, який напав та пограбував переселенця.

Що за злочинець

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розбійний напад на 36-річного переселенця стався у квартирі, яку він винаймав на вулиці Разумовській. Чоловік запросив у гості 24-річного знайомого, з яким випадково зустрівся на вулиці, а за вживання алкогольних напоїв між ними раптово виник конфлікт. Гість, який уже був у стані сп'яніння, завдав потерпілому удару ножем у плече, а далі, погрожуючи тим самим ножем, забрав у нього 7000 гривень і втік. Через загрозу громадській безпеці групи поліції посилили спецназівцями та направили на розшук та затримання небезпечного злочинця.

Наразі зловмисника затримали. Докази у вигляді закривавленої футболки, ножа та грошей вилучили. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя або здоров'я, який зазнав нападу або з загрозою застосування такого насильства, тобто розбої, скоєного в умовах воєнного стану. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Що поліція робила у хостелі

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України, поліцейські й потрапили до хостелю для переселенців на Соборній площі, де, за оперативною інформацією, міг ховатися правопорушник.

У поліції зазначили, що на прохання поліцейських відчинити двері, охоронець хостелу відмовився і зателефонував на спецлінію "102", де йому підтвердили, що тривають оперативно-розшукові заходи і до них справді прибула поліція. Однак і після підтвердження диспетчером інформації про розшукові заходи охоронець знову відмовився допустити поліцейських до приміщення. Враховуючи, що зловмисник озброєний і перебуває в стані сп'яніння, не виключалася ймовірність загрози життю та здоров'ю мешканців хостелу, тому правоохоронці не могли ризикувати їхнім життям та самостійно відчинили вхідні двері, адже озброєний зловмисник міг загрожувати переселенцям.

"Під час огляду приміщення дружина охоронця накинулася ззаду на поліцейського і схопилася за його вогнепальну зброю. Це стало приводом для правоохоронця застосувати до неї заходи фізичного впливу", - сказано в повідомленні поліції.

Також зазначимо, що керівництво ГУНП доручило провести службове розслідування, в рамках якого дадуть оцінку діям усіх сторін подій, що відбулися в хостелі.



Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Последние новости