НАЗК виявили ознаки незаконного збагачення більш ніж на 14 мільйонів у заступника одеського військкома

НАЗК виявили ознаки незаконного збагачення більш ніж на 14 мільйонів у заступника одеського військкома. || Фото: nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення на 14 мільйонів гривень у заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальника сектора комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, теща військкома, починаючи з 2020 року, придбала, а потім продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 мільйони гривень та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 мільйони гривень. Минулого року вона придбала також автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D. За реальної вартості автомобіля у 3,9 мільйона гривень у укладеному договорі купівлі-продажу ціна авто вказана 5 тисяч гривень, що свідчить про приховування реальної вартості його придбання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Восени минулого року вона також придбала житловий будинок та земельну ділянку під ним загальною вартістю понад 3 мільйони гривень. Мати Галушка минулого літа придбала автомобіль Toyota RAV-4 HYBRID вартістю понад 880 тисяч гривень та житловий будинок із земельною ділянкою майже за 1,7 мільйона гривень, також не будучи фінансово здатним на це.

Власником квартири в Одесі вартістю 563 тисячі гривень став і син військкома. Позаминулої осені автомобіль Mazda CX-5 придбала і дружина військкома. У договорі купівлі-продажу вказана вартість авто становить 50 тисяч гривень, хоча на інтернет-платформах середня ціна такого авто близько 1,3 мільйона гривень, що також свідчить про заниження реальної вартості. Влітку 2023 року вона поповнила свій автопарк ще й Mercedes-Benz V-KLASSE вартістю понад 2,6 мільйона гривень.

Крім зазначених покупок, з 2021 року військком разом із дружиною витратили майже 6 мільйонів гривень, що незрівнянно більше, ніж вони могли отримати у законний спосіб. Зазначені кошти вносилися на їхні банківські рахунки у готівковій формі через термінали на суми від 9 до 106 тисяч гривень.

Водночас НАЗК встановило, що суб'єкт декларування та його близькі особи не мають законних доходів для придбання зазначеного майна.

Відомство вбачає ознаки корупційного кримінального правопорушення – незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено статтею 368-5 Кримінального кодексу України та направило його до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Последние новости