На Одещині чиновник попався на корупції під час ремонту бомбосховища

На Одещині чиновник попався на корупції під час ремонту бомбосховища. || Фото: t.me/SSU_Odesa

На Одещині викрили голову однієї з об'єднаних територіальних громад Березовського району на хабарництві. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, чиновник попався на корупції під час тендерів на капітальні та поточні ремонти місцевого бомбосховища. Співробітники СБУ встановили, що голова територіальної громади неправомірно впливає на перебіг та результати тендерів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рамках кримінального провадження задокументовано здирництво та отримання грошей від представника комерційної структури за сприяння перемозі у відкритому конкурсі та укладення договору на ремонт місцевого бомбосховища. Сума хабара складала 100 тисяч гривень. Це 10% загальної суми, виділеної на проведення ремонту.

У разі відмови сплати "данини" чиновник погрожував унеможливити подальшу участь підрядника у тендерах та відмовляти йому у укладанні з ним прямих договорів щодо інших ремонтних та будівельних робіт. Крім того, встановили, що ремонтні роботи у вказаному бомбосховищі фактично провели наприкінці 2022 року. Чиновника затримали "на місці злочину", під час отримання ним другої частини грошей.

Затриманому повідомили про підозру в частині третій 368 Кримінального кодексу України (отримання посадовою особою, яка посідає відповідальне становище неправомірної вигоди). Ведеться слідство.

Фото: t.me/SSU_Odesa

Последние новости