Імітували ДТП та обманювали автомобілістів: в Одесі викрили шахраїв

Імітували ДТП та обманювали автомобілістів: в Одесі викрили шахраїв. || Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі поліцейські викрили зловмисників, які обманом виманювали гроші в автомобілістів. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Для реалізації свого злочинного наміру фігуранти використали два автомобілі – чорний Mercedes-Benz S500L та сірий Volkswagen Passat, заздалегідь спеціально пошкодивши на одному з них лакофарбове покриття частин кузова.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Схема виглядала наступним чином: один автомобіль під час дорожнього руху прилаштовувався до обраної "жертви", намагаючись потрапити в "мертві зони" її дзеркал, щоб бути непомітним для водія, а інший, рухаючись попереду або збоку – різко перебудовувався, провокуючи "жертву" на здійснення раптового та різкого маневру. Таким чином штучно створювалася імітація ДТП. Надалі шахраї вказували "винному" водієві на пошкодження на автомобілі, до яких він насправді не мав стосунку, загрожували створенням подальших "проблем" і пропонували "вирішити питання" на місці, сплативши їм кошти.

Фото: od.npu.gov.ua

Для маскування особи підміняли на транспортних засобах реєстраційні номери, а для тиску та залякування "жертви" одягалися в ділові костюми, створюючи презентабельний зовнішній образ, та представлялися працівниками державних органів.

Правоохоронці виявили та вилучили кілька комплектів підроблених автомобільних реєстраційних номерів, липку стрічку, яку фігуранти клеїли поверх певних літер на номерних знаках, утворюючи таким чином інші літери, наприклад, I перетворювали на Т, та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Наразі триває досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками статті 290 ("Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу") та частини другої статті 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України.

Последние новости