На Одещині чиновник вимагав "відкат" від інвесторів за встановлення сонячних панелей

На Одещині чиновник вимагав "відкат" від інвесторів за встановлення сонячних панелей. || Фото: dbr.gov.ua

На Одещині викрили чиновника пенітенціарного органу, який вимагав хабар за можливість залучення іноземних інвестицій. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Так, йдеться заступнику начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з виконання кримінальних покарань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бажаючи інвестувати в Україну, незважаючи на війну, громадяни Ізраїлю звернулися до органу з питань виконання покарань щодо реалізації бізнес-плану з розташування на будинках та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячних батарей. Вони мають створити разом сонячну електростанцію, з попереднім завантаженням виробничої частини установи різними замовленнями працювати з металом. Проте фігурант за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання відповідного договору та початку робіт, висунув вимогу про надання хабара як "вхідний білет", який за його словами має бути переданий керівництву Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, а подальший незаконний дохід, мовляв, Поділять, зокрема між посадовими особами Управління.

Правоохоронці задокументували здирництво та отримання семи тисяч доларів США посадовим особам, після чого він надав відповідні вказівки на підписання договору та початок завезення матеріалів для виконання робіт. Правоохоронці провели обшуки за місцем знаходження структурного підрозділу Департаменту щодо виконання кримінальних покарань та місць проживання його керівництва. В результаті за місцем проживання підозрюваного виявили та вилучили понад 100 тисяч доларів США та 6800 євро. Серед зазначених коштів, які, за словами дружини підозрюваного, є їх особистими збереженнями, виявили 1700 доларів США, які раніше передали як неправомірну вигоду.

Чиновнику Державної кримінально-виконавчої служби України повідомили про підозру щодо отримання неправомірної вигоди (частина третя статті 368 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Досудове розслідування продовжується.

Усі фото: dbr.gov.ua

Последние новости