В Одесі викрили шахрая, який влаштував аферу з пасажирськими перевезеннями

В Одесі викрили шахрая, який влаштував аферу із пасажирськими перевезеннями. || Фото: freepik.com

В Одесі викрили чоловіка, який влаштував цілу шахрайську схему із пасажирськими перевезеннями. Він пропонував в інтернеті неіснуючі послуги та брав за них повну оплату. У такий спосіб зловмисник обдурив десять людей. Загальна сума завданих потерпілим збитків становить понад чотири тисячі гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За версією поліції, городянин під вигаданими анкетними даними розмістив в інтернеті оголошення про надання послуг із міжміських пасажирських перевезень та просив повну передоплату.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку серпня протягом трьох днів на "гачок" зловмисника потрапили 10 мешканців Пересипського району Одеси. З постраждалих він взяв від 400 до 450 гривень за поїздку до Харкова, Херсона, Дніпра та Запоріжжя, після чого перестав відповідати на їх повідомлення та дзвінки.

Правоохоронці встановили особу правопорушника, розшукали його та вилучили телефон із листуванням із потерпілими та інші докази.

Поліцейські повідомили 41-річного городянина про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайства, вчиненого повторно. Чоловікові загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51 000 до 68 000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Усі фото: od.npu.gov.ua

Последние новости