В Одесі судять жінку, яка добровільно очолила школу в Херсоні при окупації

В Одесі судять жінку, яка добровільно очолила школу у Херсоні при окупантах. || Фото: most.ks.ua

В Одесі судять жінку, яка добровільно очолила херсонську школу за окупантів. Про це повідомляє Малиновський райсуд Одеси.

Так, жінка погодилася на пропозицію представників окупаційної влади Херсонської області стати директором Херсонської школи №51 у Херсоні. Згодом жінка встановила нову охорону та обмежила доступ до навчального закладу тим особам, які не погодились співпрацювати з окупаційною владою.

Крім того, вона підбирала вчителів, які працюватимуть у школі від окупаційної влади та гадала освітні програми країни-агресора.

"Також фігурантка звинувачується у вчиненні дій, спрямованих на забезпечення житлом представників з країни-агресора, що не належить їй", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за даними видання "Міст", йдеться про Раїса Муршаті – раніше жінка перебувала на пенсії, але погодилася на пропозицію окупаційної влади очолити одну з так званих "базових" шкіл обласного центру.

Муршаті також відома у Херсоні як активістка організації "Спочатковий Дім Спочатку Вищого Батька" – езотеричної секти, яка вважає радянського космонавта Юрія Гагаріна найвищою істотою.

Наступне засідання у Малинівському районному суді призначили на 25 вересня 2023 року на 12:00

Последние новости