На Одещині за тиждень вакцинували від сказу понад 18 тисяч тварин

На Одещині за тиждень вакцинували від сказу понад 18 тисяч тварин. || Фото: facebook.com/consumer.odessa

В Одеському регіоні з 8 по 15 вересня ветеринари вакцинували від сказу 18 505 тварин, у тому числі собак – 12 804, котів – 5 690. Вакцинації пройшли у Новій Дофінівці, Доброолександрівці, Лібенталі, Овідіополі, Роздільній та інших населених. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби на Одещині.

Вакцинацію провели в рамках кампанії з проведення заходів з профілактики сказу тварин. Щеплення проводять лікарі 27 державних лікарень ветеринарної медицини (обласна, районна, дільнична).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Держпродспоживслужбі зазначили, що існують нерідкі випадки, коли господарі тварин відмовляються від щеплення своїх домашніх вихованців. Навіть у ситуації, коли сама процедура щеплення та вакцина безкоштовні, а мобільні групи ветеринарів виїжджають на місце, звільняючи господарів від необхідності везти тварин до дільничної лікарні ветеринарної медицини. За вказаний період таких відмов було 124. У той же час інколи ініціаторами колективних щеплень тварин виступають голови сільрад, житлових дачних кооперативів, активні городяни, які допомагають з організацією проведення щеплень на місцях, а також зоозахисники та волонтери, особливо коли йдеться про вакцинацію безпритульних тварин. На жаль, безпритульних собак та кішок вистачає не лише в обласному центрі, а й на периферії.

Вакцина проти сказу є безкоштовною, для щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині.

Усі фото: facebook.com/consumer.odessa

Последние новости