Масштабна атака на Україну: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні

Масштабна атака на Україну: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. || Фото: facebook.com/28brigade

Ніч із 20 на 21 вересня на Одещині пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілів. Але за інформацією Генштабу, з початку поточної доби російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі низки областей нашої держави з Каспійського спрямування. Зокрема постраждали Черкаси, Рівненська область, львівська область, Херсон та столиця. Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється.

Станом на 07:00 21 вересня, за даними ВМС, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває шість ворожих кораблів. Ракетоносії – відсутні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє The Wall Street Journal, використовуючи безпілотники та ракети власного виробництва для атак на російські кораблі, Україна значною мірою підірвала військову перевагу Росії у Чорному морі. Це дозволяє, зокрема, відновлювати роботу одеських портів, куди почали заходити комерційні судна.

Наразі російські кораблі не наважуються увійти до північно-західної частини Чорного моря, їх стримують українські берегові ракети та численні міни. Сам Чорноморський флот РФ зазнав серйозних втрат у результаті серії українських ударів, для нього більше немає безпечних районів у Чорному морі.

РФ не може замінити втрачені кораблі суднами з інших флотів, оскільки Туреччина, яка контролює протоки між Чорним та Середземним морями, заборонила прохід військових кораблів у лютому 2022 року. Окрім порту Одеси Україна продовжує торгівлю через морські порти у дельті Дунаю на кордоні з Румунією – Ізмаїл, Рені та Кілія. Ці порти продовжують працювати майже на повну потужність, незважаючи на часті дронові атаки РФ.

Последние новости