На Одещині шість чоловіків у причепі вантажівки намагалися перебратися до Молдови

На Одещині шість чоловіків у причепі вантажівки намагалися перебратися до Молдови. || Фото: dpsu.gov.ua

На Одещині шестеро чоловіків у причепі вантажівки у супроводі легковика намагалися перебратися до Молдови, але їх викрили прикордонники. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Так, на транзитній ділянці дороги "Маяки - Зручне" зупинили вантажівку та легковик під керуванням мешканців Болградського району Одеської області. Під час огляду вантажівки у причепі виявили шістьох українців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З'ясувалося, що мешканці Донецької, Дніпропетровської та Одеської областей, які підлягають заклику, вирішили незаконно потрапити до Молдови. Для реалізації свого плану вони звернулися до так званих перевізників, знайшовши їх через закритий телеграм канал. Ухильники отримали вказівку прибути до Одеси, де їх зустріли та сховали у причепі вантажівки. Організатор супроводжував їх легковим автомобілем.

Незважаючи на незручності "поїздки", кінцева вартість трансферу за кордон має коштувати від 4000 до 5000 доларів США з кожного. Національна поліція та відкрито кримінальне провадження за статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Відносно осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, склали протоколи про скоєння ними адмінправопорушення, передбаченого статтею 204-1 КУпАП "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України".


Відео: dpsu.gov.ua

Последние новости