У Повітряних силах розповіли, чому РФ б'є Одесою ракетами "Онікс"

У Повітряних силах розповіли, чому РФ б'є Одесою ракетами "Онікс". || Фото ukrinform.ua

Стало відомо, чому Росія часто б'є по Одесі та Одеській області протикорабельними ракетами "Онікс". Як виявилося, вся справа в обмеженому радіусі дії цієї зброї – вона не може завдавати ударів углиб країни. Саме через це їх використовують для атак на Одеську та Миколаївську області. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Так, у "Оніксів" обмежена дальність дії – до 600 кілометрів залежно від висоти. Оскільки це протикорабельна зброя, то чим нижча точка пуску, тим менше пролетить ракета. Радіус може зменшитися наполовину від максимальної відстані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Куди можуть діставати "Онікси" – туди вони і б'ють. Це, нагадаю, протикорабельна ракета, яка може бити і береговою лінією", – повідомив Ігнат.

За його словами, ворог використовує все доступне озброєння для атак. Окупанти обирають той тип ракет, який вважають найбільш раціональним на тому чи іншому напрямку. "Онікси" допомагають їм економити інші "Калібри" або ракети типу "Х" - ці ракети можуть долати більшу відстань.

Нагадаємо, що востаннє такі ракети ворог використав уночі 23 вересня.

Последние новости