На Одещині викрили організатора незаконного переправлення ухилянтів за кордон та його спільника

На Одещині викрили організатора незаконного переправлення ухилянтів за кордон та його спільника. || Фото: od.npu.gov.ua

На Одещині викрили двох зловмисників, які за гроші переправляли чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Так, 42-річний житель іншої області, якого звинувачують у низці розбійних нападів на території Житомирської, Запорізької та Миколаївської областей, приїхавши до Одеси, розробив злочинний план нелегального переправлення призовників до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску. До своєї злочинної діяльності порушник долучив 44-річного одесита та ще одну людину, яка наразі перебуває за кордоном.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Керівник групи підшукував чоловіків призовного віку та переконував їх у тому, що, маючи зв'язки, може переправити їх через державний кордон України до Республіки Молдова за грошову винагороду.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Надалі фігурант разом зі своїм спільником консультував "клієнтів" про перетин кордону, після чого одесит перевозив їх на орендованому автомобілі в іншу область, яка межує із Придністров'ям, де з ними вже працював третій спільник, який чекав на території іншої країни. Такі послуги оцінювалися зловмисниками від 3 500 до 5 000 доларів.

Фото: od.npu.gov.ua

Для припинення злочинної діяльності правопорушників поліцейські провели спецоперацію для їх одночасного затримання. Керівника групи затримали в Одесі, а його товариша – безпосередньо під час перевезення ухилянтів до державного кордону України. В обох чоловіків вилучили транспортні засоби, мобільні телефони, гроші, отримані напередодні від останніх "клієнтів", та інші речові докази.

Затриманим, в залежності від скоєного, повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, незаконному переправленні осіб через державний кордон України, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинені за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Такий злочин кваліфікується за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

За клопотанням слідчих, суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується.

Последние новости