Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа - фото

Хоч би як довго не тривало бабине літо, прохолодні вечори й багряне листя нагадують, що осінь не лише в календарі, а й у прогнозі погоди. Тож діставайте з шафи теплий плед і потіште себе чимось смачненьким й оригінальним. А головне — на швидку руку. 

Спеціально для комфортних вечорів, коли за вікном похмуро й дощ, а вдома затишно й світло, бренд-шеф одеської мережі супермаркетів «Обжора» Василь Яким підготував рецепти страв – на будь-який настрій і вподобання. 

Зберігайте та готуйте вдома смакоту ресторанного рівня. 

1. Копчений лосось з овочами на грилі

Ми вже звикли бачити копчений лосось у парі із суші чи ролами або ж у салатах. Але ця риба просто чудова для запікання, надзвичайно смачна та корисна. Копчений лосось з овочами на грилі — цікавий варіант для романтичної вечері у п’ятницю після напруженого робочого тижня. 

Час приготування: 25 хв.

Що потрібно для страви: 

Готуємо страву:

Залийте філе маринадом з соку лимона, олії, солі та перцю, й залиште на 10-15 хв. У цей час наріжте цибулю кільцями, цукіні — пластинками, а червоний солодкий перець — смужками. 

Розігрійте гриль. Викладіть мариновані філе, цибулю, цукіні й перець на решітку. Готуйте лосось та овочі по 3-4 хвилини з кожного боку або до готовності риби.

Страву подавайте зі свіжою зеленню й смакуйте, поки гаряча. 

2. Гриби «По-одеськи» з квасолею

Гриби й квасоля — це продукти, які, напевно, найбільше асоціюються з осінню. З ними готують густі наваристі супи, запіканки, консервують на зиму. А як щодо окремої страви, ще й з одеським колоритом? Таки записуйте рецепт від Василя Якима! 

Час приготування: 30 хв.

Що потрібно для страви: 

Готуємо страву:

Попередньо замочіть та відваріть квасолю. Наріжте гриби, а також дрібно — цибулю й часник. Змастіть розігріту пательню олією й обсмажте цибулю з часником до золотавого кольору. Додайте гриби та готуйте на сковороді, доки вони не втратять більшу частину вологи. Тоді вкиньте варену квасолю та смажте ще кілька хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку.

Подавайте страву зі свіжою зеленню. Гриби з квасолею «По-одеськи» можуть бути як окремою стравою, так і поживним гарніром. 

3. Гарбузовий крем-суп

Ніжна ароматна страва, яка подобається навіть тим, хто не любить гарбуз. Так-так, це можливо! Вершковий насичений крем-суп зігріє зсередини та наситить, не обтяжуючи шлунок. 

Час приготування: 40 хв.

Що потрібно для супу:

Готуємо страву:

Наріжте очищені гарбуз та картоплю невеликими кубиками, дрібно – цибулю. У розігріту й змащену олією глибоку сковорідку всипте цибулю, готуйте до золотавого кольору. Додайте гарбуз і картоплю й смажте ще кілька хвилин. Залийте овочевим бульйоном, посоліть і поперчіть та варіть до готовності. Збийте блендером до однорідної маси, додайте трохи вершків для надання супу кремового смаку. 

Подавайте страву разом із вершками. 

4. Гарбузовий медовик 

І наостанок — солоденьке! Чудова осіння альтернатива десертам, у яких багато цукру. Медовик, зрозуміло, готуємо з медом, що багатий на фруктозу, та гарбузом, що містить каротин, корисні вітаміни й антиоксиданти. 

Час приготування: 30 хв.

Що потрібно для медовика:

Готуємо десерт:

Розігрійте духовку до 180 °C та підготуйте форму для запікання. А тим часом натріть гарбуз на тертушці й змішайте з медом, яйцями, розтопленим маслом, корицею та медовухою. Помішуючи, поступово додайте борошна та негашеної соди, ще раз добре перемішайте. Налийте тісто у форму й поставте запікатися на 25-30 хв. 

Готовність пирога перевірте за допомогою ножа чи зубочистки — проштрикніть зубочисткою тісто і витягніть паличку – якщо на ній не налипло тісто, пиріг готовий. 

Смакуйте до кави, чаю або глінтвейну (все ж таки осінь на дворі!). 

Проведіть осінь із гарним настроєм разом з «Обжорою» — тут на вас чекає привітний персонал, готовий завжди допомогти, море цікавезних заходів для дітей і дорослих та дещо більше, ніж просто великий асортимент свіжих товарів на будь-який смак. 

Завітайте до найближчої до роботи чи домівки «Обжори»!

Последние новости