ЗМІ: заступник Труханова Олег Бриндак вступив до лав ЗСУ

ЗМІ: заступник Труханова Олег Бриндак вступив до ЗСУ. || Фото: odesa.novyny.live

Заступник Одеського міського голови Олег Бриндак вступив до лав Збройних сил України, але поки що з посади віце-мера не йде. Він є колишнім офіцером СБУ. Про це повідомляє низка ЗМІ, зокрема й Інтент.

"Я справді зараз перебуваю у військовій частині та в лавах Збройних сил. Заяви про звільнення з посади віцемера, я не писав, тому що цього немає потреби", – зазначив він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чи був чиновник мобілізований, чи записався до армійських лав добровільно, поки невідомо.

За регламентом роботи мерії, якщо Олег Бриндак не може виконувати свою роботу, його повноваження передаються віце-меру Світлані Бедреге або першому заступнику міського голови Сергію Тетюхіну.

Нагадаємо, що топ-чиновник міськради проходить одним із обвинувачених у "одеській справі". Мова про злочинну організацію, яка незаконно передавала землі Одеси під забудову. Збитки становили 689 мільйонів гривень. Серед підозрюваних одеський бізнесмен Володимир Галантерник, мер Одеси Геннадій Труханов та ще 13 людей. Бриндака звинуватили у злочинах за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- Частина перша статті 255 (створення злочинної організації);
– частина четверта статті 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою чи злочинною організацією);
– частина друга статті 364 (зловживання владою чи службовим становищем).

Последние новости