Під Одесою 14-річний хлопець узяв у батька авто та на смерть збив людину

Під Одесою 14-річний хлопець узяв у батька авто та на смерть збив людину. || Фото: od.npu.gov.ua

У Білгород-Дністровському районі Одеської області 14-річний підліток без дозволу взяв "поганяти" батьківську машину та збив на смерть людину. Про це повідомляє Нацполіція на Одещині.

ДТП сталося 7 жовтня близько 21 години між селищем Прибережне та селом Шабо. Житель Прибережного взяв батьківський мікроавтобус Mercedes-Benz Vito прокотитися і на 74 кілометрі автомобільної колії Н-33 наїхала на 58-річного жителя Білгорода-Дністровського, що знаходився на проїжджій частині дороги. Внаслідок ДТП чоловік загинув на місці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Юного водія перевірили на стан сп'яніння – він був тверезим.

Наразі слідчі встановлюють повні обставини події. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України. Нею кваліфікується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження.

У рамках розпочатого кримінального провадження машину помістили на арештмайданчик і призначили низку експертиз. За наслідками досудового розслідування вирішуватиметься питання притягнення батьків підлітка до відповідальності за частиною четвертою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується вчинення неповнолітніми діяннями, які містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Слідство продовжується.

Усі фото: od.npu.gov.ua

Последние новости