В Одесі судитимуть 43-річну колаборантку

В Одесі судитимуть 43-річну колаборантку. || Фото: od.npu.gov.ua

Поліцейські відправили на лаву підсудних 43-річну одеситку за звинуваченням у колабораційній діяльності. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

В одній із соціальних мереж жінка активно висловлювала підтримку Росії, публічно заперечуючи здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію наших територій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що на своїй інтернет-сторінці зловмисниця публікувала висловлювання з бажанням "врятувати Одесу від нацистів" та поширювала повідомлення пропагандистського характеру із груп країни-агресори. Також у публікаціях згадуються Львів, Київ, Херсон та заклики до окупаційної влади щодо "швидкого звільнення" і цих міст.

У приміщенні одеситки поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільний телефон на місці злочину. Фігурантці висунули звинувачення у колабораційній діяльності, що кваліфікується за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України про збройну агресію проти України, встановлення та затвердження тимчасової окупації частини її території. Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду.

Последние новости