Використовували складну траєкторію: подробиці нічної атаки Одеської області

Використовували складну траєкторію: подробиці нічної атаки на Одещині. || Фото: reuters.com

Під час нічної атаки прикордонники Одеського загону знищили над морем два ворожі дрони. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Повітряна тривога у регіоні лунала протягом трьох годин. За цей час армія Росії запустила по регіону понад два десятки дронів, переважно "шахедів".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворожі цілі наші захисники неба збивали і над обласним центром, характерні звуки чули городяни.

Внаслідок атаки пошкодження логістичної інфраструктури, однак обійшлося без жертв та постраждалих.

Керівник координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону розповіла, що портова інфраструктура регіону не постраждала

"На щастя, портова інфраструктура цього разу не постраждала, але багато логістичних об'єктів знаходяться поза припортовою зоною. Вони також пов'язані із забезпеченням життєдіяльності регіону", - сказала Гуменюк.

Під час атаки ворог вибрав тактику, щоб дрони заходили з різних боків та кількома групами.

"Знову використовувалася тактика щільної атаки, дуже короткий проміжок часу великою кількістю боєприпасів, що баражують, за різними напрямками. Вони використовували складну траєкторію, баражували дуже різними маршрутами і з різних напрямків заходили на удар. Саме тому бачимо такий підходящий результат", – каже Гуменюк.

Як розповів в ефірі телемарафону прес-секретар Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, для знищення "шахедів" потрібен той тип озброєння, який справляється з ними найкраще – це зенітні гармати з радіолокаційним, оптичним супроводом, які можуть робити це на 100% ефективно. Він зазначив, що зараз очікується постачання цих гармат від західних партнерів.

Нагадаємо, що в ніч на 10 жовтня ворог направив українським півднем 36 одиниць Shahed-131/136. Повітряні цілі противник запускав із тимчасово окупованого Криму, а саме з мису Чауда. 27 ворожих дронів наші захисники неба ліквідували: 23 з них над Одещиною, три – на Херсонщині та ще один – на Миколаївщині.

Последние новости