На Одещині чоловік зняв на відео військову техніку та сів на п'ять років

На Одещині засудили ворожого інформатора, який розповів про українське ППО. || Фото: t.me/SSU_Odesa

На Одещині засудили чергового ворожого інформатора, який розповсюджував інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону. Його викрили наприкінці березня цього року у ході контрдиверсійних заходів. Наступні п'ять років ворожий поплічник проведе за ґратами. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час слідства встановили, що чоловік особисто зняв фото та відео руху колон української військової техніки, а потім надіслав медіафайли своєму знайомому. Контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження ворожого поплічника та припинили його незаконну діяльність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта виявили мобільний телефон, який він використав для фіксації переміщення українських військ та подальшого розповсюдження відзнятого відео.

Провину фігуранта повністю довели. Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого частини другої статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ або інших військових формувань, скоєне в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Последние новости