СБУ "накрили" масштабний наркотрафік іранського героїну через Одесу до ЄС

СБУ "накрили" масштабний наркотрафік іранського героїну через Одесу до ЄС || Фото: t.me/SSU_Odesa

СБУ та правоохоронці Румунії та Німеччини "накрили" масштабний наркотрафік іранського героїну через Одесу до Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Спецоперація розпочалася ще у вересні 2022 року, коли СБУ та Національна поліція України затримали в Одесі двох іноземних наркокур'єрів. Вони намагалися транзитом через Україну переправити до Західної Європи близько 186 кілограмів іранського героїну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб замаскувати "товар", зловмисники приховали його в коробках із подвійним дном, у яких перевозили 16 тонн фініків. Вартість вилученої "партії" наркотиків сягала 11 мільйонів доларів США за цінами чорного ринку.

Тоді встановили, що двоє затриманих входять до складу потужного транснаціонального наркоугруповання. І щоб викрити його організатора, який проживав в одній із країн ЄС, правоохоронці провели додаткові оперативні та слідчі дії щодо взаємодії з європейськими партнерами. Це дозволило встановити місцезнаходження головного фігуранта, задокументувати його злочинні дії та затримати.

За даними слідства, зловмисник розробив маршрут переправлення наркотиків морським шляхом через Одеський порт, а після його блокади у зв'язку з агресією РФ використовував порти Румунії та переміщував вантаж в Україну суходолом.

Наразі в Румунії триває розслідування щодо затриманого організатора наркоугруповання.

Його двом "кур'єрам", затриманим в Україні, слідчі СБУ повідомили про підозру в частині третій статті 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів чи фальсифікованих лікарських засобів у особливо великих розмірах).

Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.



Усі фото та видео: npu.gov.ua

Последние новости