Після нічної тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 19 жовтня і що в Чорному морі

Яка ситуація в Одесі вранці 19 жовтня і що в Чорному морі. || Фото з відкритих джерел

Ніч із 18 на 19 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілу.

Після першої години ночі в регіоні була загроза балістичної зброї. На щастя, "прильотів" від ворога в Одесі та області не було.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще вночі ворог вивів у морі надводний ракетоносій "Циклон", можливий залп до восьми "Калібрів". Тим більше, що ворог здатний завдавати ударів ракетами морського базування, зокрема, і з бухт Новоросійська. Тому загроза завдання ракетних ударів залишається досить високою.

Як повідомляє начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у Media Center Ukraine, що Сили оборони поки що не спостерігають надзвичайної активності МіГ-31 у Чорному морі. Водночас, вона не виключила, що росіяни спробують переорієнтувати погрози "Кинжалами" на інші регіони. Гуменюк припустила, що наші порти можуть опинитися під загрозою використання такої зброї.

Також Гуменюк заявила, що Сили оборони фіксують активність тактичної авіації росіян. Окупанти тероризують міжнародні транспортні шляхи у Чорному морі, скидаючи КАБ або, ймовірно, міни. Таким чином, росіяни намагаються зірвати функціонування гуманітарного коридору.

Ще речник сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти не вперше говорять про використання бойових дельфінів у рамках гібридної війни. Про це вона сказала в ефірі телемарафону у четвер, 19 жовтня.

"Я думаю, що в умовах гібридної війни вони вже не вперше використовують такі вкидання застосування тваринного світу в бойових діях. Але з огляду на те, що з ними (росіянами – Ред) навіть море не згодне, я думаю, що з ними навіть дельфіни не погодяться працювати на їхньому боці", – прокоментувала дані ЗМІ.

 

Последние новости