Після тривожної ночі: яка ситуація в Одесі вранці 24 жовтня і що в Чорному морі

Яка ситуація в Одесі вранці 24 жовтня і що в Чорному морі. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ніч із 23 на 24 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілу.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, станом на 23 жовтня, на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться два ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет. Загальний залп складає до 16 "Калібрів".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що росіяни посилюють мінну небезпеку в акваторії Чорного моря.
Про це вона сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Зокрема, Гуменюк розповіла, що Сили оборони знищили міну, яку винесло штормове море на пляж міста Чорноморська Одеської області, наголосивши, що "завдання було непросте, море було бурхливим, і в момент виявлення міну знешкодити було неможливо через підвищене хвилювання моря"..

"За нею (міною – ред.) стежили фахівці, і вдалося за дві доби її ліквідувати. Контрольовано знищити. Жодних пошкоджень узбережжю не завдано, люди не постраждали, тому що було вжито всіх необхідних заходів, у тому числі й інформативних – попереджено про небезпеку ", – сказала Гуменюк.

Водночас, вона зазначила, що "такі міни може приносити море".

"Воно зараз особливо бурхливе, якраз триває період потужних штормів. Крім того, ворог посилює присутність мін в акваторії Чорного моря. Іноді спостерігаємо активність тактичної авіації, спрямованої саме у напрямку острова Зміїний і там, де морські транспорти колії перетинаються, і Течія може сприяти тому, щоб додаткові вибухові пристрої, які ворог скидає з літаків, приносилися якраз на шлях проходження цивільного судноплавства", – розповіла Гуменюк.

За її словами, "цивільне судноплавство залишається під контролем ворога".

.

Последние новости