РФ скидають вибухівку у Чорне море: яка ситуація в Одесі вранці 25 жовтня

Яка ситуація в Одесі вранці 25 жовтня і що в Чорному морі. || Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Ніч з 24 на 25 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, на бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються два ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет. Загальний залп складає до 16 "Калібрів".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла, що Росія активізувала свою тактичну авіацію в акваторії Чорного та використала невідому вибухівку у морі. За її словами, кілька днів в акваторії було щодо затишшя ворожої авіації. Однак 24 жовтня Росія завдала ударів.

"Ми кілька днів не спостерігали підльотів до морських шляхів та скидів невідомих вибухових пристроїв. Сьогодні активізувався та скинув чотири невідомі пристрої, очевидно, намагаючись пошкодити цивільному судноплавству та дискредитувати Сили оборони України", – сказала вона.

Виступаючи на саміті Кримської платформи, Президент Зеленський зазначив, що російський флот більше не здатний оперувати у західній частині Чорного моря. До того ж для окупантів наразі немає жодної бази безпеки та надійного логістичного маршруту у Криму.

"Ми поки не досягли повного вогневого контролю над Кримом та прилеглими водами, але це буде, це питання часу", – заявив Володимир Зеленський.

Последние новости