Вибухи в області та активність у портах: яка ситуація в Одесі вранці 28 жовтня (оновлено)

Вибухи в області та активність у портах: яка ситуація в Одесі вранці 28 жовтня. || Фото: Telegram/Military Media Center

Ніч із 27 на 28 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але мешканці Одеської області чули вибух.

Так, моніторингові канали припустили, що Ізмаїльський район на Одещині був атакований ракетою "Онікс". А місцеві жителі почали повідомляти про гучні звуки близько 00:23. Проте офіційної інформації про атаку наразі немає.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє Міністерство інфраструктури, морські порти Одеської області зайшли 11 суден для завантаження 225 тисяч тонн агро- та металопродукції. 27 жовтня чотири балкери експортували близько 130 тисяч тонн зерна та 10 тисяч тонн металу для країн Африки, Азії та Європи.

Загалом коридором на вхід скористалося 62 судна, 37 уже експортували понад 1,3 мільйона тонн української агропродукції та інших вантажів.

Як повідомила прес-секретар об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, графіка роботи гуманітарного коридору в Чорному морі поки що не існує, судна курсують тоді, коли дозволяє ситуація з безпекою.

Водночас, вона підтвердила, що військові фіксують збільшення кількості безпілотних літальних розвідувальних апаратів, які збирають інформацію не лише вздовж лінії фронту, а й намагаються заходити з моря, відстежувати ситуацію в глибших регіонах.

Перебування в Чорному морі корабельного угруповання має ознаки того, що на судах можуть знаходитися безпілотні літальні розвідувальні апарати. Це робиться для прояснення надводної ситуації (...). Крім того, розуміємо, що накопичення певних ресурсів ворога буде реалізовано. Останнім часом ми вже спостерігали це. Атаки стали більш спрямованими щодо певної спроби", – констатувала Гуменюк.

Оновлено:

Минулої ночі близько 1.00 російські окупанти завдали ракетного удару по Дніпропетровській області чотирма крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К". Про це 28 жовтня в Telegram повідомив прес-центр Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що пуски проводились із району Джанкоя тимчасово окупованого Криму.

"Зенітні ракетні підрозділи повітряного командування "Схід" Повітряних сил збили три крилаті ракети ворога, четверта - також не досягла своєї мети", - йдеться у повідомленні.

Последние новости