У морі є ракетоносій: яка ситуація в Одесі вранці 29 жовтня

У морі є ракетоносій: яка ситуація в Одесі вранці 29 жовтня. || Фото: facebook.com/Odessaborderguard

Ніч з 28 на 29 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

Так, у Чорне море вперше за кілька діб вийшов на бойове чергування російський ракетоносій. Це надводний ракетоносій, який несе вісім ракет на кшталт "Калібр" на борту. Це говорить про те, що підготовка йшла, і відповідно у пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені та можуть бути долучені до служби протягом кількох годин”.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зараз у Чорному морі триває шторм, але ракетоносії можуть здійснювати пуски і за такої погоди.

Як повідомила речник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, російські окупанти продовжують накопичувати ракети повітряного базування, які згодом можуть використовувати для ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. За її словами, йдеться, зокрема, про крилаті ракети "Калібр".

"Ми спостерігаємо вже тривалу паузу щодо використання ракет повітряного базування типу Х-101, якими вони любили бити у минулий блекаут. Це може говорити про підготовчий період, який ворог використовує для накопичення цього виду озброєння", – сказала Гуменюк.

У той же час вона зазначила, що ракетоносії, які країна-окупант виводить у Чорне море, у будь-якому випадку є серйозною загрозою.

Последние новости