Після нічної тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 8 листопада

Після нічної тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 8 листопада. || Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Ніч з 7 на 8 листопада в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, після опівночі голова Одеської ОВ Олег Кіпер повідомляв про загрозу для Одеського району, проте сирена звучала навіть менше ніж 15 хвилин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють Сили оборони півдня України, після довгої паузи, у тому числі й через шторм, у Чорне море на бойове чергування ворог вивів три носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 24 ракет.

Як повідомила в ефірі телеканалу " Еспресо " спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк, російська армія має потужний ракетний потенціал у Чорному морі та здатна одночасно запустити територією України до 56 крилатих ракет типу "Калібр".

За її словами, деякі підводні ракетоносії можуть носити по чотири ракети "Калібр". Деякі фрегати розміщують по вісім таких снарядів. Гуменюк уже підрахувала загальну кількість, яка може бути запущена одночасно, і це 56 ракет.

"Скоріш за все вони продовжуватимуть системний терор, оскільки вони не готові повністю здавати свої позиції в Чорному морі. Вже очевидно, що вони відтіснені на схід і не перебувають корабельним складом у північно-західній частині, вони не можуть собі цього дозволити", - заявила Ґуменюк.

Последние новости