Після атаки на корабель: яка ситуація в Одесі вранці 9 листопада і що в Чорному морі

Після атаки на корабель: яка ситуація в Одесі вранці 9 листопада і що в Чорному морі. || Фото: Military TV UA

Ніч з 8 на 9 листопада в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, ракетоносії на бойовому чергуванні в Чорному морі поки що відсутні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомила в ефірі телемарафону речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк, це сталося через шторм.

"Море роздмухує шторм, зараз він посилився і більшість кораблів ворога заведено в пункти базування. Станом на зараз у Чорному морі залишилося три одиниці, в Азовському – одна, всі ракетоносії та великі десантні кораблі в пунктах базування. Погода на нашому боці", – каже Гуменюк.

Також нещодавно речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявляла, що окупанти щодня скидають авіабомби в районі курсування суден "зерновим коридором". За дев'ять днів у липні, за словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, росіяни обстрілами пошкодили п'ять судів.

Нагадаємо, 8 листопада РФ вдарила по одному з портів Одеської області протилокаційною ракетою Х-31П. Ракета потрапила у надбудову цивільного судна, яке мало перевозити залізну руду до Китаю. Прокурори розпочали досудове розслідування обстрілу цивільного судна у порту Одеської області.

 

Последние новости