Яка ситуація в Одесі та області вранці 15 листопада і що у Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 15 листопада та що у Чорному морі. || Фото ілюстративне: zsu.gov.ua

Ніч з 14 на 15 листопада в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Спікер оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила, що через наявність російських ракетоносіїв у пунктах базування, а також їхню готовність до виходу на бойове чергування досить високий рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ворог згортає кількість кораблів на бойовому чергуванні, зараз їх два – це спостерігачі надводної обстановки та прикордонне патрулювання. Однак наявність ракетоносіїв у пунктах базування та їхня готовність до виходу на бойове чергування робить рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря досить високим", – поінформувала Гуменюк..

Вона розповіла, що Російська Федерація передислокує ракетоносії до новоросійського порту. За її словами, оскільки кораблі споряджені, то вони "наполовину готові" до виходу на бойове чергування, отже, загрожують. Також Гуменюк нагадала, що Росія застосовувала підводні та надводні ракетоносії з бухти, тож рівень загрози не знизився.

 

Последние новости