Підприємецю з Одеської області судитимуть за постачання неякісних консервів для НС

Підприємецю з Одеської області судитимуть за постачання неякісних консервів для НС. || Фото: od.gp.gov.ua

Підприємецю із Чорноморська на Одещині судитимуть за постачання неякісних консервів для надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Так, прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо жінки за фактом шахрайства (частина четверта статті 190 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією слідства, обвинувачена у квітні 2022 року в рамках програми "Про створення матеріального резерву для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій" обдурила посадовців Чорноморської міськради та поставила продовольчі товари тривалого зберігання неналежної якості, які закупила у невідомого виробника.

Йдеться про постачання 28,8 тисяч банок консервів м'яса свинини з горохом для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій у регіоні.

Технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, зокрема, товар не мав відповідного маркування та інформації про "дату виробництва", "дату придатності" та "склад". У зв'язку з чим продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо і вони підлягають утилізації.

Місцевому бюджету завдано майже 1,3 млн грн збитків, щодо відшкодування якої прокуратурою пред'явлено позов.

Усі фото: od.gp.gov.ua

Последние новости