В Одесі директор кадрового агентства переправляв ухилянтів до ЄС

В Одесі директор кадрової агенції переправляв ухилянтів до ЄС. || Фото: t.me/SSU_Odesa

В Одесі директор кадрового агентства переправляв тих, хто ухиляється до ЄС, під виглядом виїзду на "закордонну роботу". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, керівник місцевої фірми, яка займається працевлаштуванням громадян за кордоном, під виглядом рекрутингу цивільного персоналу підшукував потенційних призовників та за гроші пропонував їм своє сприяння у незаконному переправленні до Євросоюзу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для нелегального перетину кордону фігурант продавав своїм клієнтам фіктивні довідки про інвалідність та списання з військового обліку.

Крім того, комерсант ховав вантажних фур, що ухиляються в кабінах, що здійснювали міжнародні рейси. Для цього він залучив до "схеми" свого знайомого – керівника місцевої компанії-перевізника.

Вартість таких послуг складала до 8000 доларів. Сума залежала від способу та терміновості втечі за кордон.

Організатора угоди затримали, коли він отримував гроші за незаконне переправлення військовозобов'язаного через кордон. Також було затримано його спільника – директора фірми-перевізника.

Наразі обом затриманим доповіли про підозру в частині третій статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до дев'яти років ув'язнення з конфіскацією майна. Інших відповідальних за злочин шукають.

Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Последние новости