В Одесі розібрали пенсіонера-колаборанта

В Одесі розібрали пенсіонера-колаборанта. || Фото: sd.ua

В Одесі поліцейські викрили літнього чоловіка у колабораціонізмі, який активно розповсюджував антиукраїнський контент на своїй сторінці в одній із заблокованих в Україні російських соціальних мереж. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, пенсіонер робив в "Однокласниках" ріпости з публікаціями на підтримку та звеличення "здобутків" приватної військової компанії ворога, учасники якої нібито неодноразово доводили свою "мужність" на ділі, а також ділився хвалебними висловлюваннями про "героїчні" вчинки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Публікуючи контекст, що визначає збройну агресію Росії проти України позитивним процесом, чоловік схилявся перед загарбниками, підтримував та виправдовував їхні дії.

У приміщенні правопорушника поліцейські провели обшук, під час якого вилучили мобільний телефон на місці злочину. Чоловіку повідомили чоловіка про підозру в частині першій статті 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про колабораційну діяльність, тобто публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Последние новости