Одеська область втратила ще п'ятьох захисників України

Одеська область втратила ще п'ятьох захисників України. || Фото ілюстративне: xmilnuk.vn.ua

На російсько-українській війні загинули ще п'ятеро захисників України з Одеської області – Петро Джула, Валентин Варга, Сергій Літинський, В'ячеслав Губернатор та Ігор Казбан.

Так, мешканці Захарівської громади провели в останню дорогу гранатометника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти у ч0666, батька чотирьох дітей, Петра Степановича Джулу. Він воював із вересня 2023 року. Після бою 12 листопада в районі населеного пункту Курдюмівка на Донеччині вважався зниклим безвісти. Згодом експертиза ДНК підтвердила загибель солдата.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Народився Петро Степанович 24 серпня 1983 року у селі Віннички, Пустомитівського району, Львівської області. Потім зустрів дружину і переїхав до мальовничої Павлівки. Петро працював у павлівському господарстві "Промінь-2018".


Як повідомляє Ананьївська міська територіальна громада, 28 листопада у селі Богданівка, що на Донеччині, під час штурмових дій з боку противника загинув мешканець Новогеоргіївки 44-річний Валентин Варга, військовослужбовець першого мотопіхотного відділення першого мотопіхотного взводу мотопіхотної роти Збройних.

Валентина у травні 2023 року призвали на військову службу. У воїна залишилися дружина та діти. Про місце, дату та час прощання з Героєм повідомлять додатково.


Як повідомляє Петропавлівська об'єднана територіальна громада, 15 листопада під час виконання бойових завдань у Луганській області Сватівському районі біля села Сергіївка, внаслідок ворожої атаки загинув мешканець села Петропавлівка Літинський Сергій Борисович.

Народився Сергій 31 січня 1987 року в селі Петропавлівка, де й закінчив школу. Після закінчення школи навчався в Ізмаїльському технікумі, де отримав професію електрика. Закінчивши технікум був призваний до армії. Службу проходив у місті Калуші Івано-Франківської області. Після армії почав працювати у Києві у київському метробуді. З 2014 до 2015 року був учасником антитерористичної операції. У 2015 році працював у ТОВ "Агросвіт ТД". З першого дня повномасштабного вторгнення пішов захищати рідну землю.

Прощання із загиблим героєм відбудеться в неділю, 3 грудня о 10 годині ранку. Мешканців громади просять організувати живий коридор.

Затишанська громада, 3 грудня, поховали захисника В'ячеслава Губернатора. Щоб провести його в останню путь, зібралося все село. Також приїхали представники Затишанської селищної ради, командир підрозділу, де служив наш воїн та численні військові.

Вранці траурний кортеж зустрічали "живим" коридором - вся дорога від в'їзду до Перехрестова до будинку родини Губернаторів вистелена осінніми квітами. У загиблого залишилися дружина та тримісячна донька.

Поховали В'ячеслава Губернатора поряд з могилами односельчан Михайлом Бойком та Олександром Васильєвим, які загинули на війні.

Як повідомляє Степанівська громада, Казбан Ігор Вікторович 13.02.1974 року народження повертається до рідного краю на щиті. Життя водія-електрика радіовідділення взводу зв'язку обірвалося 28 листопада біля населеного пункту Досвідне Покровського району Донецької області.

Про дату та місце поховання Казбана Ігоря Вікторовича повідомлять додатково.

Последние новости