Після вечірньої тривоги: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 11 грудня

З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 11 грудня. || Фото: із відкритих джерел

Ніч з 10 на 11 грудня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але вечір був із сиреною. Попередньо обійшлося без обстрілів нашого регіону.

Так, близько 22:00 у ряді областей було оголошено повітряну тривогу через загрозу ворожих ударних безпілотників. Як повідомляють Повітряні сили України, зокрема, фіксували рух у напрямку півдня Одеської області. Загроза була для Одеського району, Білгород-Дністровського району, Чорноморська, Південного, Коблево та для самої Одеси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вранці уточнили Повітряні сили України, в ніч проти 11 грудня 2023 року окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed з окупованого Криму, райони пусків - Чауда, Бельбек. Усього зафіксовано пуски 18 ударних БПЛА Shahed-136/131.

Усі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною у зоні відповідальності повітряного командування "Південь". В Одеській області збито двох "шахедів", три в Херсонській області та 11 в Миколаївській. Успішно відпрацювали зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, за останньою інформацією, в акваторії Чорного моря знаходиться один ворожий корабель. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні немає. Вони, як і раніше, залишаються в пунктах базування.

Последние новости