Уночі РФ знову атакувала Україну дронами: яка ситуація в Одесі вранці 16 грудня (оновлено)

Уночі РФ знову атакувала Україну дронами: яка ситуація в Одесі вранці 16 грудня. || Фото ілюстративне: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ніч із 15 на 16 грудня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги.

Як повідомили у пресслужбі Повітряних Сил ЗС України, у ніч проти 16 листопада противник атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ (РФ).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Загалом окупанти направили в різні регіони України 31 ударний БпЛА Shahed-136/131. До відбиття повітряного нападу залучили винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил оборони України.

Внаслідок бойової роботи знищили 30 "Шахедів" у межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Ближче до опівночі у пресслужбі Сил оборони півдня України попередили, що ударні дрони рухаються в Херсонській області в напрямку Миколаївської області та можуть залетіти на північ Одеської області, проте, на щастя, цього не сталося.

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 08:00 16 грудня в акваторії Чорного моря знаходиться один ворожий корабель. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні немає. Вони поки що залишаються в пунктах базування.

ОНОВЛЕНО: Станом на 09:43 16 грудня в акваторії Чорного моря чергують вже три ворожі кораблі, проте ракетоносії поки що відсутні.

Последние новости