Росія обстріляла Одесу дронами новорічної ночі: всі подробиці (оновлено)

Росія обстріляла Одесу дронами новорічної ночі: всі подробиці. || Фото із соцмереж

У новорічну ніч, з 31 грудня на 1 січня, російські терористи атакували Одесу ударними безпілотниками. Дії агресора спричинили загибель людини. Про це повідомляє Генштаб.

Є прямі та осколкові влучення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Постраждав багатоквартирний будинок. Обсяги руйнувань уточнюються. Пожежу загасили. На місці розгорнули оперативний штаб. Вранці приймають заяви від мешканців, чиє житло постраждало через атаку.

[telegram post="odesacityofficial/24648" desc=""]

Також внаслідок російської атаки в Одесі у новорічну ніч постраждав приватний сектор.
На місці працювали працівники КУ "Муніципальна варта", працівники районної адміністрації.

[telegram post="vgorode_odessa/84821" desc=""]

Як повідомили в Одеській ОВА, внаслідок російської атаки постраждали дев'ятеро людей. Один із них загинув, троє – госпіталізовані. Решта отримали медичну допомогу на місці.

Усого протиповітряна Україна, що обороняється, в новорічну ніч відбила російську атаку дронами-камікадзе типу Shahed, знищивши 87 зі 122 цілей. Окупанти запускали безпілотники у дві хвилі – увечері 31 грудня та вранці 1 січня.

Як розповіла в ефірі телемарафону керівник прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, через південні регіони країни пролетіло понад 50 "Шахедів". На Одещині збили близько 30-ти.

"Дуже потужна атака на місто-мільйонник розпочалася о пів на дванадцяту ночі, коли люди готувалися зустрічати Новий рік", – зазначила вона.

Гуменюк наголосила, що ворожі безпілотники летіли над житловими кварталами, між багатоповерховими будинками. Окрім будинків одеситів, під прицілом РФ знову опинилася портова інфраструктура в області.

"На жаль, відбулося потрапляння в один із таких об'єктів, там спалахнула пожежа, але її вдалося швидко загасити і люди не постраждали", – наголосила представник Сил оборони півдня.

За її словами, обломки знищених на низькій висоті дронів досягали землі, створювали потужну вибухову хвилю, що призводила до пошкоджень об'єктів, пожеж.

Оновлено:

Як повідомляє ДСНС, 99 рятувальників та 26 одиниць пожежно-рятувальної техніки задіяли в місцях ліквідації наслідків нічного терору.

Усі фото: t.me/dsns_telegram

Оновлено о 09:20:

Як повідомляє ОК "Південь", протягом 11-ї години тривала потужна масована дронова атака. Стартували дрони-камікадзе надвечір, а бойова робота закінчилася близько 04:00 ранку. У новорічну ніч сили протиповітряної оборони на півдні збили 51 БпЛА типу "Shahed-131/136":
28 – на Одещині, 14 – на Миколаївщині, п'ять – на Вінниччині, два на Дніпропетровщині, по одному на Херсонщині та Кіровоградщині.

Очевидним пріоритетом ворога залишається припортова інфраструктура Одещини, велика кількість дронів була спрямована з моря до прибережної зони. В одному з припортових терміналів внаслідок влучення спалахнула пожежа, яку загасили. Люди не постраждали.

Частину дронів близько півночі ворог свідомо направив на житлові квартали спальних районів, де люди у своїх будинках збиралися сім'ями зустріти Новий рік. Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше три багатоквартирні висотні будинки, три приватні будинки, господарські будівлі. Одна людина загинула, трьох госпіталізовано.

Оновлено о 10:07:

Загиблому хлопцеві було лише 15 років.

Последние новости