Буде сніг, вітер та ожеледиця: на Одещині очікуються складні погодні умови

Буде сніг, вітер та ожеледиця: на Одещині очікуються складні погодні умови. || Фото ілюстративне: glavred.info

З 7 по 9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, вдень 7 січня та протягом доби 8 січня у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується сніг (приріст снігового покриву становитиме від 10 до 20 сантиметрів, а у Кіровоградській та Дніпропетровській областях до 30 сантиметрів). В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях пройдуть значні опади (дощ із переходом у сніг), ожеледиця та налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву складе від п'яти до 15 сантиметрів).

У центральних, східних та південних областях пориви вітру досягнуть 15–20 метрів за секунду, очікуються хуртовини, снігові замети та ожеледиця на дорогах більшості областей країни.

У період з 7 по 9 січня з півночі на південь відбудеться значне зниження нічної температури до 13–20°С морозу (у Чернігівській та Сумській областях до 19–25°С морозу), а у південній частині до 7–15°С морозу.

Рятувальники попереджають, що складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення.

Последние новости