В Одесі затримали комунальника, який збирав "данину" зі стихійних торговців

В Одесі затримали комунальника, який збирав "данину" зі стихійних торговців. || Фото: od.npu.gov.ua

Поліцейські затримали працівника комунальної установи Одеської міської ради за хабарі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чиновник був закріплений за територією Пересипського району та зобов'язаний був вживати заходів, спрямованих на боротьбу зі стихійною торгівлею, зокрема складати адміністративні протоколи щодо осіб, які торгують у невстановлених місцях.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Використовуючи службове становище та діючи у змові з іншими невстановленими працівниками, фігурант вимагав у одного з торговців щомісячну "плату" за безперешкодну підприємницьку діяльність. Таким чином, наприкінці грудня минулого року зловмисник отримав від продавця продуктової точки хабар у сумі двох тисяч гривень. Втім, за тиждень чиновник знову призначив йому зустріч і сказав сплатити ще шість тисяч за розміщення нових стелажів біля одного із торгових центрів.

Правоохоронці затримали фігуранта, щойно той отримав другу частину коштів. У нього вилучили незаконно отримані гроші, мобільний телефон та "чорнові" записи, що підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру у проханні надати та одержання посадовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та недосконалість на користь того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднаного з вимогою неправомірної вигоди групою. Чоловікові загрожує від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Підозрюваного затримали, слідчі клопотають про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі поліцейські вживають заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до цього злочину. Слідчі дії продовжуються.

Усі фото: od.npu.gov.ua

Последние новости