Фельдшер "швидкої" здав Росії дислокації ЗСУ та дані про аеродром

Фельдшер "швидкої" здав Росії дислокації ЗСУ та дані про аеродром. || Фото: lb.ua

На Одещині фельдшер швидкої допомоги здав Росії дислокації ЗСУ та дані про аеродром. Він заявив, що "не винний". На суді чоловік провину спростував. Про це повідомляє " ТСН ".

За даними Болградського райсуду Одеської області, чоловік працював фельдшером у центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Він у липні 2022 року почав працювати на Росію, здаючи окупантам місця дислокації ЗСУ, дані про військову техніку, шляхи її пересування та міста біля Румунії. Також він передав окупантам дані про військовий аеродром, полігон і кількість особового складу. Все це росіяни збирали для завдання ракетних ударів і проведення диверсій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підозрюваний свою провину заперечив. Він заявив, що у день затримання повертався з роботи, де його затримала СБУ. Чоловік переконував, що нібито його побили та всі звинувачення вигадали.

"Він аполітична людина, все життя працювала, при цьому політичне життя країни її ніколи не цікавило, агресію Російської Федерації вона не підтримує, родичів у Російській Федерації вона не має. Також зазначив, що не контактував зі службами Російської Федерації, свідчення по ньому" вибивали "працівники СБУ, він ніколи не користувався каналом "РИБАР". Також у слідчому ізоляторі йому стало відомо, що на території України цей канал був заблокований з початку агресії, тому він навіть за бажання не міг ним користуватися", – йдеться у свідоцтві.. підозрюваного.

Суд проаналізував свідчення підозрюваного та його адвоката. Жителя Одещини визнали винним за частиною другою статті 111 КК України та засудили до 15 років позбавлення волі.

Последние новости