Жителя Одеської області засудили до 10 років за зґвалтування та підпал жінки

Жителя Одещини засудили до 10 років за зґвалтування та підпал жінки. || Фото: pravda.com

Обвинувальний вирок отримав житель Білгород-Дністровського району на Одещині, який напав на односельчанку, зґвалтував її та намагався вбити. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, правопорушника засудили до позбавлення волі на десять років з конфіскацією майна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, подія сталася наприкінці серпня минулого року. Зловмисник проник уночі через незачинені двері до приватного будинку односельчанки у пошуках цінних речей. Щоб придушити спроби господині чинити опір, чоловік пригрозив їй фізичною розправою, а для посилення тиску вдарив рукою по голові і запальничкою підпалив на ній одяг. Надалі правопорушник забрав у потерпілої заощадження у сумі 300 гривень та мобільний телефон вартістю 1200 гривень. Однак на цьому не зупинився, а зґвалтував жінку та спробував убити її, щоб приховати злочини. Зловмисник почав душити потерпілу, коли вона знепритомніла – зв'язав їй руки та ноги простирадлом, закидав одягом та ковдрами та підпалив, а сам втік із викраденим майном.

Коли вогонь почав обпалювати, жінка прийшла до тями, вибралася з-під палаючих речей і покликала на допомогу сусіда, який і викликав правоохоронців.

Вже на ранок поліцейські розшукали зловмисника і затримали. У нього знайшли викрадені у жінки телефон та засоби. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після проведення низки експертиз слідчі висунули йому звинувачення в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя або здоров'я особи, яка зазнала нападу. пов'язаним із проникненням у житло, вчиненому в умовах військового стану; у зґвалтуванні; у закінченому замаху на навмисне вбивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчиненій з особливою жорстокістю, з корисливих спонукань, з метою приховати інше кримінальне правопорушення, поєднане із зґвалтуванням.

Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду. Дослідивши зібрані поліцейськими матеріали та докази, суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Последние новости