Подробиці нічної атаки на Одесу: цілих квартир у будинку не залишилося (оновлено)

Подробиці нічної атаки на Одесу: цілих квартир у будинку, що постраждав, не залишилося. || Фото:facebook.com/marat.korolev

У мережі показали наслідки нічної атаки Одеси 17 січня, коли російські війська направили на наше місто дрони-камікадзе. Внаслідок руйнувань зазнав багатоповерховий будинок, у квартирах одеситів спалахнули пожежі. У багатоповерхівці не залишилося жодної квартири, що вціліла.

Поруч із будинком повилися дві воронки. Один із уламків, що впали, пошкодив трасу теплопостачання. На місці працюють комунальники та правоохоронці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов, постраждали вісім будинків, магазини, машини. На проспекті Гагаріна працюватиме оперативний штаб, а по матеріальну допомогу постраждалі можуть звернутися до Приморської райадміністрації на вулиці Канатній.

Як розповіли у Силах оборони півдня, дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з Чорного моря. У Миколаївській та Кіровоградській областях сили ППО знищили по одному "Шахеду", а над Одеською областю – 11.

Переважно збиті дрони потрапляли в море, проте деякі уламки впали в Одесі, що спричинило пожежі та руйнування.

У Нацполіції уточнили, що поранені люди. Наразі відомо про двох госпіталізованих чоловіка та жінку з осколковими пораненнями. Ще одній жінці, яка отримала забій руки, надали допомогу на місці.

Внаслідок збройної агресії Росії було пошкоджено кілька багатоповерхівок та автомобілі городян. Спалахнули пожежі, які загасили співробітники ДСНС.

Нагадаємо, що через ворожу атаку спалахнула газова труба, чотири припарковані легкові автомобілі, балкони на третьому і четвертому поверхах і квартири на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку на загальній площі 50 квадратних метрів. ДСНС надавали допомогу місцевим жителям. Частково зруйновано фасад будинку на площі 100 квадратних метрів. Вибуховою хвилею пошкоджено вісім і вогнем знищено чотири автомобілі. Від ДСНС залучалися 14 одиниць техніки та 52 рятувальники.

Усі фото: od.gp.gov.ua и od.npu.gov.ua

Оновлено о 10:26:

Як повідомляє Обласна прокуратура, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Пошкоджено житловий будинок, торгівельні об’єкти та автомобілі. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

На місцях подій прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.

Последние новости