Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО

Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО. ||Фото:: tribun.com.ua

Одеські готелі, хостели, санаторії, пансіонати та гуртожитки можуть отримати компенсацію за безкоштовне розміщення переселенців. Порядок відшкодування видатків, затверджений міськрадою на сесії 25 січня, пояснили у мерії. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Право на компенсацію мають суб'єкти господарювання, зареєстровані відповідно до закону, які розміщують у себе переселенців, які перебувають на обліку ВПО та не мають іншого житла в Одесі. Установи мають налічувати не менше десяти ліжко-місць, що перебувати на території Одеси, не отримувати компенсацій за розміщення тимчасово переміщених громадян від інших джерел (крім відшкодування витрат на комунальні послуги).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як отримати компенсацію

Необхідно надати документи, що підтверджують, що готель, хостел чи гуртожиток відповідають усім вимогам законодавства, підписати договір з департаментом праці та соцполітики та подати розрахунки про те, в яку суму щодня обходиться проживання переселенців.

Як уточнили у мерії, розмір компенсації не може перевищувати 100 гривень на день на одну особу. Згідно з рішенням міськради, муніципалітет відшкодовує вартість проживання працездатних переселенців протягом 30 днів, непрацездатних осіб, багатодітних сімей та людей з інвалідністю 1 та 2 груп – до 180 днів.

 

Последние новости