Міністр оборони Німеччини відвідав Одеську область та оголосив пакет допомоги

Міністр оборони Німеччини відвідав Одеську область та оголосив пакет допомоги. || Фото: handelsblatt.com

У четвер, 30 травня, до Одеси з неанонсованим з міркувань безпеки візитом прибув міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Його супроводжував український колега Рустем Умеров. Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Борис Пісторіус, який вже втретє відвідує Україну з моменту повномасштабного вторгнення Росії, оголосив новий пакет військової допомоги на загальну суму 500 мільйонів євро.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До чергового пакету військової допомоги увійшла велика кількість ракет для систем ППО Iris-T, безпілотники для розвідки та ведення бойових дій у Чорному морі, запчастини для німецьких артилерійських систем, запасні двигуни для танків Leopard, а також мільйон набоїв для стрілецької зброї.

За словами міністра, низка озброєнь вже готова до відправки.

Окрім того, Німеччина профінансує курси підготовки для українських техніків. А з наступного року почнеться постачання 18 нових самохідних гаубиць RCH-155.

Також цього року з Іспанії буде поставлено додаткові основні бойові танки Leopard A1 та Leopard II A4. Загалом Україні Мадрид надасть 19 танків, а Німеччина допоможе їх відремонтувати та обслуговувати.

Последние новости