В Одесі молодик застрелив чоловіка через зауваження щодо гучної музики

В Одесі молодик застрелив чоловіка через зауваження щодо гучної музики. || Фото: od.npu.gov.ua

У ніч із 3 на 4 червня в Одесі, в багатоповерхівці на вулиці Академіка Корольова, сталося вбивство. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що сварка між вбивцею та жертвою спалахнула через гучну музику.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

28-річний чоловік, який приїхав з сусідньої області на вихідні до брата в Одесу, почув гучну музику та галас, що лунали з дев’ятого поверху. Разом зі своїм родичем він постукав у двері квартири, в якій грала музика, та зробив 22-річному мешканцю оселі зауваження щодо шуму. У відповідь той почав поводити себе агресивно. Між чоловіками виникла сварка, яка переросла у штовханину. Під час конфлікту зловмисник зайшов у квартиру, взяв пістолет та вистрелив в чоловіка, який дорікав йому за галас. Унаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці. Брат вбитого сповістив про подію сусідам, а ті повідомили про вбивство поліції.

Правопорушник з місця вчинення злочину втік, однак правоохоронці вже за годину затримали його в квартирі матері в цьому ж районі міста.

З місця події вилучили зброю (імовірно, вогнепальну) та кілька гільз. Ці та інші речові докази скерують на експертизу. Зброя порушнику не належить. Яка вона має походження та як потрапила до підозрюваного – встановлюватимуть у ході розслідування. У зловмисника відібрали біологічні зразки для встановлення стану наркотичного чи алкогольного сп’яніння. 

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Фігуранту повідомили про підозру в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України). За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі поліцейські клопочуть щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Фото: od.npu.gov.ua

Слідство триває. За результатами досудового розслідування діям фігуранта нададуть кінцеву правову кваліфікацію, після чого висунуть та скерують до суду обвинувачення.

Нагадаємо, в Одеській області затримали 42-річного чоловіка, який завдав ножових поранень своєму 70-річному батьку. Пояснити мотиви свого вчинку зловмисник не зміг.

Последние новости