Нічна атака "Шахедів": над Одеською областю знищили сім БпЛА (оновлено)

Нічна атака "Шахедів": над Одеською областю знищили сім БпЛА. || Фото ілюстративне: Getty Images

Уночі в п'ятницю, 7 червня, в Одеській області збили сім ударних безпілотників типу Shahed-136/131, а минулої доби на Одеському напрямку знищили розвідувальний безпілотник ZALA.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряного командування "Південь".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Загалом на півдні України цієї ночі вдалося ліквідувати 13 ударних дронів: крім сімох в Одеській області, три збили в Херсонській області, два – в Миколаївській і один — у Кіровоградській.

Як повідомили в Повітряних Силах ЗС України, у ніч проти 7 червня росіяни атакували Україну п'ятьма крилатими ракетами Х-101/Х-555, випущеними з бомбардувальників Ту-95МС, та 53 ударними безпілотниками.

Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил. У результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та п'ять крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях.

ОНОВЛЕНО: "Унаслідок падіння уламків збитого дрону-камікадзе на Одещині пошкоджено газогін та цивільний автомобіль", – повідомили у пресслужбі Сил оборони півдня України.

Нагадаємо, 5 та 6 червня прикордонники Одеського загону збили на півдні України два БпЛА: розвідувальний і ударний.

Последние новости