Депутати Одеської облради просять уряд визнати охоронні агентства критичною інфраструктурою

Сесія Одеської обласної ради. || Скриншот відео YouTube-каналу iacodesa

Одеська обласна рада звернулася до уряду із проханням щодо бронювання 50% працівників охоронних агентств.

Відповідне рішення ухвалили в п'ятницю, 21 червня, на сесії облради.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Депутат Сергій Червяков розповів, що комісія з питань правової політики отримала лист від Одеського регіонального представництва громадської спілки "Федерація професіоналів безпеки України". Це послання містило пропозицію щодо включення суб'єктів охоронної діяльності до об'єктів критичної інфраструктури, аби в подальшому охоронні агентства могли бронювати всіх військовозобов'язаних працівників. Комісія розглянула це питання в четвер, 20 червня. Після цього вирішили підготувати проєкт рішення про звернення депутатів до уряду.

За словами депутата Олександра Ахметова, облрада готова підтримати цю ініціативу за умови, що йтиметься про бронювання не всіх працівників, а лише половини. Він наголосив, що право на бронювання 100% співробітників має оборонна промисловість та інші галузі, що визначені законодавством України. Таку правку підтримали 44 депутати. За пропозицію щодо включення до проєкту рішення IT-фахівців, водіїв швидкої, працівників ВНЗ та представників сільського господарства проголосували лише 17 депутатів.

Рішення щодо звернення до голови уряду Дениса Шмигаля підтримали після другого голосування. "За" виступили 45 депутатів.

Последние новости