Одесу та Одеський район атакували ракетами: є постраждалі (оновлюється)

Одесу та Одеський район атакували ракетами: було чутно вибух. || Фото: t.me/xydessa

Вранці у понеділок, 24 червня, в Одесі пролунав вибух. До цього на Одещині оголосили повітряну тривогу. Про це повідомляє кореспондент Vgorode.

Так, повітряна тривога в регіоні почалася о 07:49, а вже о 08:03 у місті було чути вибух.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Геннадій Труханов закликав усіх, хто перебуває в Одесі, бути у безпечних місцях. З таким самим проханням звернувся до громадян і начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. Також він повідомив про ракетну небезпеку.

У Повітряних Сідах України повідомили про дві ракети. Одна з них рухалася курсом на Миколаїв, а друга через Баштанський район на північний захід. Згодом ракети продовжили рух у напрямку Одеської області та тримали курс на Одесу та Одеський район.

За попередньою інформацією, було одне збиття та один "приліт", оскільки на місці утворився величезний стовп диму.. Але коментарів про наслідки цього обстрілу від ОВА та міської влади поки що не було.

Оновлено о 08:55:

Речник Української добровольчої армії Сергій Братчук повідомив, щовВорог атакував Одесу, ймовірно, "калібрами". Він зазначив, що, швидше за все, ракети були запущені з акваторії Азовського моря.

Одеська ОВА повідомила, що внаслідок російської атаки зафіксовано влучання по цивільній інфраструктурі в Одесі. Наразі вже відомо про постраждалих, яким надається медична допомога, їх кількість уточнюється. Нині триває ліквідація пожежі.

Оновлено о 09:12:

Патрульні регулюють рух біля прильоту, бо вже утворилися пробки.

Усі фото: t.me/od_patrolpolice

Оновлено о 09:57:

Одеська ОВА повідомляє, що поки відомо про трьох постраждалих: 19-річного хлопця та двох чоловіків 50 і 58 років.

Поранених госпіталізовано. Лікарі надають усю необхідну допомогу. Ліквідація наслідків атаки супротивника продовжується.

Рятувальник добровольчого загону КУ "Муніципальна варта" врятував собаку, яка була під завалами.

Оновлено о 10:24:

Повітряне командування "Південь" повідомляє, що вранці 24 червня 2024 року російські окупанти атакували Одеську область двома крилатими ракетами, ймовірно, "Іскандер-К". Завдяки активній протидії протиповітряної оборони півдня України одна з ракет не досягла своєї мети.

Оновлено о 11:56:

Міська рада повідомила, що оперативний штаб з ліквідації наслідків ранкової атаки у Хаджибейському районі розгорнуто за адресою: вулиця Шота Руставелі, 9. Він працюватиме до 19:00.

Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами на місці приймають заяви на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Крім того, мешканці постраждалих будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вулиця Генерала Петрова, 22 з 08:30 до 17:00 (в робочі дні) або за телефонами: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

Оновлено о 12:34:

Пожежу загасили.

Оновлено о 14:06:

За інформацією на 14.00 в Одесі пошкоджено 70 квартир у двох житлових будинках.

До оперативного штабу звернулися мешканці 59 квартир. Постраждали чотири людини.

На місці працюють комунальні служби.

Оновлено о 17:15:

У міській раді повідомили, що станом на 16:00 зафіксовані пошкодження в 90 квартирах.

Всім постраждалим, чиї квартири пошкоджені вибуховою хвилею, за встановленою процедурою буде надана матеріальна допомога на відновлення вікон та дверей. Також працівники Хаджибейської райадміністрації на місці надають консультації щодо збору документів на отримання компенсації за державною програмою єВідновлення.

Последние новости