Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім

Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім. || Фото: omr.gov.ua

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант, Герой України Юрій Содоль вручив меру Одеси Геннадію Труханову нагрудний знак "За службу та перемогу", але це не сподобалося деяким представникам громадськості.

Як повідомляє пресслужба міськради, нагородження відбулося у суботу, 22 червня 2024 року. Генерал Содоль високо оцінив допомогу Одеси для військових, адже з бюджету міста вже виділено близько мільярда гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

 

Усі фото: omr.gov.ua

22 червня Геннадій Труханов заявив, що має "надбільшу честь отримати високу нагороду" від генерал-лейтенанта та героя України Юрія Содоля. За його словами, нагрудний знак "За службу та доблесть" – це нагорода кожного одесита, кожного волонтера, підприємця, депутата та всіх, хто підтримує наших військових.

Але нагородження одеського мера викликало обурення у суспільстві. Так, ветеран війни з РФ, громадський активіст Олег Симороз у неділю, 23 червня, оцінив це нагородження Труханова як "сором, ганьба та знущання з військових".

"Я просто відмовляюся сприймати той факт, що відмінність, яку отримують за виконання завдань у зоні ведення бойових дій, отримує одіозний проросійський політик, жодного відношення до армії немає", – заявив Симороз.

На думку ветерана, нагрудний знак "За службу та доблесть" не може бути, як він висловився, просто брелоком, який можна подарувати за хороший магарич.

[telegram post="OlehSymoroz/3835" desc=""]

Одеський відеоблогер та громадський діяч Сергій Стерненко також вважає подібне нагородження недоречним, адже, за його власними даними, мер нібито громадянин Росії та підтримував російську агресію ще з 2014-го.

[telegram post="ssternenko/30211" desc=""]

Український військовий із 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман" також різко відреагував на нагороду

"Військовою нагородою нагороджують проросійського п...дараса. Краще б ви на Торецький напрямок увагу звернули", – висловився Бунятов у соціальних мережах.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алексом" також критично сприйняв нагородження мера Одеси. За словами офіцера, такі знаки часто видаються бійцям, які загинули на війні в Україні.

"Труханову вручили нагороду, яку часто дають бійцям посмертно. У мене все. "Гідне порівняння", – пише військовий.

Последние новости